Toskánská rajčatovo-chebová polévka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Pečivo nakrájejte na plátky, jeden vedle druhého je vyskládejte na plech a pár minut rozpečte v troubě vyhřáté na 200°C. Pak je z obou stran potřete oloupanými stroužky česneku a vyskládejte na dno litinového hrnce, navrch rozprostřete rajčata a přelijte vývarem, aby plátky chleba byly zcela ponořené, a vršek zlehka pocukrujte.

2. Vařte na mírném ohni 40–50 minut. Občas promíchejte, aby se plátky chleba lépe rozvařily. Podle potřeby můžete přilévat vodu nebo vývar. Polévku dochuťte solí a pepřem. Podávejte ozdobenou bazalkou a zakápnutou velkým množstvím olivového oleje.

Poznámka k receptu

Rajčatovou polévku pappa al pomodoro původem ze Sieny dříve vařili hlavně v chudých rodinách. Byla a je elegantním řešením, jak spotřebovat starý chléb. Kromě něj do ní patří rajčata, česnek, bazalka a spousta panenského olivového oleje. Vynikající je horká, ale v létě se dá jíst i studená.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...