Špenátová polévka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Očištěné listy špenátu vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přivedeme k varu a povaříme asi 5 minut.

V kastrůlku rozehřejeme máslo, přidáme oloupanou a drobně nakrájenou cibuli a za stálého míchání ji necháme zesklovatět. Pak ji zaprášíme moukou, promícháme a cibulovou jíšku zředíme mlékem. Za stálého míchání ji přivedeme k varu a přidáme tavené sýry.

Když se rozpustí, vlijeme směs do hrnce k uvařenému špenátu a vše společně ještě asi 5 minut povaříme. Na závěr polévku rozmixujeme tyčovým mixérem a podle potřeby dochutíme solí.

Česnek oloupeme a prolisujeme. Hotovou polévku rozdělíme na talíře a každou porci doplníme troškou prolisovaného česneku a čerstvou petrželkou.

Poznámka k receptu

Polévku na závěr vylepšete kouskem taveného sýru nebo smetanou.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 2

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...