Skvělá francouzská cibulačka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Cibuli nakrájejte na tenké měsíčky. Připravte svazek bylinek, tzv. bouquet garni: tymián, petrželku a bobkový list svažte kuchyňským provázkem. V hrnci rozpalte máslo a cibuli na něm pomalu opečte dohněda - bude to trvat asi 45 minut (nesnažte se opékání uspěchat, jinak bude polévka jen sladká a mdlá). Cibule pustí dost tekutiny a neměla by se připékat. Pokud se to stane, podlijte ji trochou vína a přípečky v něm rozmíchejte.

2. Jakmile je cibule opečená, zasypte ji moukou a krátce orestujte. Pak přilijte víno, nechte ho odpařit, nakonec cibuli zalijte vývarem a přidejte bouquet garni. Osolte, opepřete a na mírném ohni vařte asi 30 minut. Než se polévka dovaří, nakrájejte bagetu na šikmé plátky a nasucho opečte v pánvi nebo pod grilem. Sýr nastrouhejte nahrubo. Z hotové polévky vyjměte bouquet garni a dochuťte solí a pepřem. Rozdělte ji do misek, do každé vložte plátek bagety, zasypte sýrem a prudce zapečte pod rozpáleným grilem. Ihned podávejte.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...