Polévka miso s konjakovými nudlemi, tofu a sójovými boby edamame

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Nejdříve si ochutíme vývar. Do hrnce přelijeme hotový vývar a doplníme oloupaným a na kolečka nakrájeným zázvorem, přidáme celé zelené části jarních cibulek (bílé můžeme použít nakrájené na plátky do polévky) a dáme vařit.

Ve skleničce rozmícháme 4 lžíce miso pasty, 2 lžíce sezamové pasty (tahini) a 2 lžíce sójové omáčky a vložíme do polévky. Prohřejeme jen pár minut a scedíme, abychom měli vývar bez zázvoru a natí cibulek, udržujeme ho horký. Zatím necháme roztát mražené edamame boby, nebo si připravíme čerstvé.

Tofu si nakrájíme na malé kostky. Perfect Dish nudle si slijeme, propláchneme a připravíme do misky. Necháme v mikrovlnné troubě prohřát na 2 minuty. Do misek vložíme edamame, tofu a třeba i bílé části jarní cibulky. Vše zalijeme horkým vývarem a ozdobíme nakrájenou ředkvičkou. Bylinky jako koriandr či asijská bazalka doplní chutě.

Poznámka k receptu

Polévka miso patří mezi nejzdravější na světě, krásně zahřeje a vysokým obsahem proteinů i zasytí. Zároveň je kaloricky nenáročná díky konjakovým nudlím, které mají také asijský původ, takže se do polévky skvěle hodí. Na čerstvé bylinky určitě nezapomínejte, přidat můžete i houby, brokolici nebo třeba mořské řasy.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...