Polévka italská minestrone

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Fazole vložte do hrnce, zalijte vodou a společně s nasekaným rajčetem, pokrájenou bramborou a bobkovým listem a vařte asi 1 hodinu doměkka.

Zatímco se fazole vaří, rozpalte v pánvi 1 lžíci olivového oleje a přidejte nadrobno nakrájené mrkve, celer, pancettu, cibule, česnek a nasekané bazalkové stonky (lístky si ponechte na ozdobu). Na velmi mírném plameni duste 15 minut doměkka. Pak přidejte konzervovaná rajčata, cuketu nakrájenou na kostičky a zalijte červeným vínem. Nechte 15 minut probublávat.

Slijte vodu ze změklých fazolí a odstraňte bramboru, rajče i bobkový list.

Fazole zastříkněte olivovým olejem a promíchejte. Do hrnce k zelenině přidejte fazole, špenát, vývar a špagety, zamíchejte a vařte, dokud těstoviny nebudou hotové. Polévku osolte, opepřete, posypte bazalkovými listy, zastříkněte olivovým olejem a podávejte.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...