Podzimní minestrone

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Fazole vložte do hrnce, zalijte vodou a společně s nasekaným rajčetem, pokrájenou bramborou a bobkovým listem vařte asi 1 hodinu doměkka.

2. Zatímco se fazole vaří, rozpalte v pánvi 1 lžíci olivového oleje, přidejte nadrobno nakrájenou mrkev, celer, pancettu, cibuli, česnek a nasekané bazalkové stonky (lístky si ponechte na ozdobu). Na velmi mírném plameni duste 15 minut doměkka. Přidejte konzervovaná rajčata, na kostičky nakrájenou cuketu a zalijte červeným vínem. Nechte 15 minut probublávat.

3. Slijte vodu ze změklých fazolí a odstraňte bramboru, rajče i bobkový list. Fazole zastříkněte olivovým olejem a promíchejte. Fazole, špenát, vývar a špagety přidejte do hrnce k zelenině, zamíchejte a vařte, dokud nejsou těstoviny hotové.

4. Polévku osolte a opepřete, posypte bazalkovými listy, hoblinami parmazánu, zastříkněte olivovým olejem a podávejte.

Poznámka k receptu

Tenhle recept je inspirován Jamiem Oliverem, ale my ho už málem považujeme za vlastní. Do polévky užijete všechny možné suroviny, které vám zbydou doma – poslední dvě mrkve, malou cuketu od sousedky, hlt vína od večeře i rozlámané špagety, které zůstaly v pytlíku. Výsledek stojí za to.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...