Mrkvová polévka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Mrkev nakrájejte na stejně velké kousky (polévku budete mixovat, takže si nelámejte hlavu s tvarem), cibuli na drobno. V hrnci rozpalte máslo a mrkev opečte dozlatova, pak přidejte cibuli a koření a ještě chvilku opékejte, aby mrkev zprůsvitněla a koření se rozvonělo. Přilijte vývar, osolte, opepřete a vařte, dokud mrkev nezměkne.

2. Tyčovým mixérem obsah hrnce rozmixujte dohladka, a pokud je třeba, dochuťte medem nebo citronovou šťávou (záleží na kvalitě a stáří mrkve, křupavé jarní mrkvičky žádnou další chuťovou podporu nepotřebují). Podávejte posypané oblíbenými zelenými bylinkami.

Poznámka k receptu

Tajnou přísadou polévky je nové koření, které podtrhuje nezaměnitelné aroma římského kmínu a dodává mu hloubku. Nepotřebujete jogurt ani smetanu, tuhle chuť nebudete chtít ředit ani zjemňovat.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...

Přečtěte si jinde