Karamelizovaná cibulová polévka

Seznam surovin

Na toasty:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Cibule oloupeme, rozkrojíme na půlky a vyloupneme z nich celkem šest plátků. Vložíme je do pánve s lžící rozehřátého olivového oleje, na mírném ohni je opečeme z každé strany asi 3 – 4 minuty dozlatova a necháme odkapat na papírové utěrce.

Zbytek cibulí nakrájíme na tenké plátky (měli bychom získat 6 – 7 šálků cibulových plátků). Ve větším kastrolu rozehřejeme zbylé 2 lžíce olivového oleje, přidáme nakrájené cibule a oloupané šalotky rozkrojené na půlky a na mírném ohni vaříme za občasného míchání 20 – 25 minut, dokud cibule nezměkne. Pak zvýšíme teplotu a povaříme ještě 5 minut, dokud cibule nezezlátne. Vmícháme vývar a víno, polévku prohřejeme a dochutíme solí a pepřem.

Plátky chleba opečeme z jedné strany dozlatova pod rozehřátým grilem v troubě. Otočíme je, rozdělíme na ně plátky sýru a grilujeme ještě 1 – 2 minuty, dokud se sýr nezačne tavit.

Horkou polévku rozdělíme do misek, do každé přidáme sýrový toast a plátky karamelizované cibule a nakonec každou porci posypeme nakrájenou cibulovou natí.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...

Přečtěte si jinde