Hrstková polévka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Do lehce osolené vody s kořením vsypte čočku, hrách, vločky a krupky, přiveďte k varu, snižte plamen a mírným varem vše nechte probublávat asi 20 minut.

2. Na sádle orestujte na kolečka pokrájenou kořenovou zeleninu. Zalijte ji povařenou směsí a společně vařte ještě 10 minut.

3. Polévku nakonec dochuťte česnekem utřeným se solí a posypte rozemnutou majoránkou nebo dobromyslí (případně lístky čerstvé) a najemno nasekanou petrželkou.

Poznámka k receptu

Zeleninové polévky s luštěninami a obilovinami nezahuštěné jíškou (tzv. šlemové) z našeho jídelníčku prakticky vymizely, což je škoda. Napravme to!

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...