Francouzská cibulačka I

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka. V hrnci rozpusťte máslo, vhoďte cibuli a na mírném ohni ji velmi pomalu restujte dohněda. Trvá to minimálně 30 minut. Kdykoli by se zdálo, že se přichytává ke dnu hrnce, podlijte ji trochou vína a případné připečené kousky rozmíchejte.

2. Jakmile je cibule tmavě hnědá, přilijte víno, zbylo-li, a nechte je odpařit. Pak cibuli zalijte vývarem, přidejte tymián, osolte, opepřete a vařte asi 20 minut.

3. Než se polévka provaří, nakrájejte z bagety 4 silnější plátky a posypte je nastrouhaným sýrem. Teď máte dvě možnosti: Francouzi a puristé polévku rozdělí do misek, do každé vloží bagetu se sýrem a krátce zapečou pod grilem. Nebo bagetu se sýrem zapečte zvlášť a do polévky ji vložte až při podávání.

Poznámka k receptu

Francouzi si na jídle dávají záležet a vždycky si na ně vyhradí dost času. Udělejte to i vy - cibuli restujte velmi pomalu, aby polévce předala svou sladce pikantní chuť, a pak ji snězte v příjemné společnosti.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...