Dýňová polévka se zázvorem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Dýni nakrájejte na kostky (dýně Hokkaidó se nemusí loupat, ostatní oloupejte). V hrnci rozehřejte olej a dýni na něm důkladně orestujte (čím lepší základ, tím lepší polévka).

Potom přidejte kari, nechte ho trochu rozvonět, vmíchejte kousek zázvoru nastrouhaného na jemném struhadle a zalijte vývarem. Přidejte brambory a vařte asi 15 minut do měkka (lze i bez brambor).

Polévku rozmixujte tyčovým mixérem, podle chuti ji zjemněte smetanou a při podávání dozdobte např. lístky čerstvého koriandru, petrželky, pažitky.

V případě použití jiného druhu dýně než Hokkaidó doporučuji do orestovaného základu přisypat trochu cukru a nechat ho zkaramelizovat.

Poznámka k receptu

Milý Gurmete, zasílám nejlepší recept na dýňovou polévku, co znám. Jakmile jednou ochutnáte, jiné druhy už vařit prostě nebudete. Můj manžel je diabetik I. typu, a ačkoliv je polévka spíše sladké chuti, mnoho sacharidů neobsahuje (množství sacharidů snížíte i vynecháním brambor). Bez smetany je tudíž vhodná i pro dietetické účely. Hodně zdaru ve Vašem dalším počínání, jste senzační časopis! Jiřina Konečná Pržno

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...