Domácí zelňačka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Zelí překrájíme a zalijeme v hrnci polovinou vývaru. Přidáme kmín, bobkové listy, oloupané a na kostičky nakrájené brambory, osolíme a přivedeme k varu.

Mezitím v menším hrnci opečeme na sádle nakrájené klobásy a vyjmeme je na talíř. Do sádla přimícháme oloupanou a jemně nakrájenou cibuli a necháme ji zpěnit. Přisypeme obě mleté papriky a mouku a krátce za stálého míchání orestujeme. Přilijeme zbylý studený vývar, rozšleháme a směs přilijeme do vařící se polévky. Přimícháme do ní smetanu a dále zvolna vaříme, dokud nejsou brambory měkké.

Pak přidáme opečenou klobásu, polévku podle chuti přisolíme a podáváme ji ozdobenou kopečkem zakysané smetany a pažitkou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...