Domácí bramboračka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Sušené houby zalijeme trochou studené vody a necháme je nabobtnat. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a za stálého míchání ji osmahneme v hrnci na rozehřátém tuku. Zasypeme ji moukou a znovu za stálého míchání vše osmahneme dozlatova. Cibulovou jíšku zalijeme částí vody, rozšleháme, přilijeme zbylou vodu a přivedeme k varu. Pak přidáme očištěnou a na kousky nakrájenou kořenovou zeleninu, oloupané a na kostičky nakrájené brambory a houby i s vodou, ve které jsme je namočili, polévku osolíme, opepříme, ochutíme kmínem a vaříme, dokud není všechna zelenina měkká.

Na závěr polévku dochutíme majoránkou a česnekem utřeným se solí a ještě krátce povaříme. Před podáváním každou porci posypeme nasekanou petrželkou.

Poznámka k receptu

Nejlepším doplňkem k tradiční bramboračce je krajíc dobrého čerstvého chleba.

Brambor můžete do polévky přidat i více, bude pak hustší.

Na posypání je vynikající i čerstvá celerová nať, která dodá polévce správný říz.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...