Česká bramboračka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V kastrůlku rozehřejeme máslo nebo olej, zasypeme ho moukou a za stálého míchání připravíme tmavší jíšku, kterou necháme vychladnout.

Brambory nakrájíme na čtvrtky a pak ještě na plátky, vložíme je do hrnce s asi 1 litrem vroucí vody a přivedeme k varu. Asi po 2 minutách odebereme dvě naběračky vývaru z brambor, rozmícháme ho s vychladlou jíškou a vmícháme opatrně do vařících se brambor. Do hrnce přidáme očištěnou mrkev, oba druhy celeru a oloupanou cibuli (vše nakrájené na plátky), oloupaný a drobně nakrájený česnek a očištěné a na kousky nakrájené houby. Polévku okořeníme kmínem, majoránkou a pepřem, osolíme a vaříme, dokud není všechna zelenina měkká (ale ne rozvařená).

Na závěr polévku podle chuti přisolíme, rozdělíme do talířů a posypeme nakrájenou petrželkou nebo pažitkou.

Poznámka k receptu

Místo čerstvých hub můžete skvěle využít i zásoby sušených hub, které jste si sami nasbírali. Namočte je předem alespoň na hodinu do studené vody a nechte nabobtnat. Pak je slijte, překrájejte a přidejte do polévky spolu s ostatní zeleninou.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...