Boršč III

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Maso očistěte a nakrájejte na kostky. Dejte ho do hrnce, zalijte asi 1,5 litru vody, přidejte bobkový list, pepř a nové koření. Osolte a vařte na mírném ohni doměkka, trvá to asi 2 hodiny. Hotový vývar přeceďte do většího hrnce, vsypte na kostičky nakrájené brambory, řepu a opět přiveďte k varu.

2. Cibuli nakrájejte nadrobno, mrkev a celer na drobné kostičky, zelí nakrouhejte. V hlubší pánvi rozpalte máslo a opečte na něm cibuli. Pak přidejte i zbylou zeleninu a restujte, dokud nezezlátne. Nakonec k ní přidejte papriku, nechte minutku rozvonět a pak i protlak. Krátce opečte a nakonec obsah pánve vsypte do hrnce k bramborám a řepě. Přidejte hotové maso, podle chuti doslaďte či okyselte octem a vařte ještě asi 30 minut, aby zelenina zcela změkla. Podávejte se zakysanou smetanou a čerstvým koprem nebo petrželí.

Poznámka k receptu

I když se téhle polévce často říká ruský boršč, pochází nejspíš z Ukrajiny či Litvy. I díky tomu existuje nespočet variant - s hovězím, kuřecím či kachním masem, rozmanitou zeleninou, čerstvým či naloženým zelím. Vyzkoušejte tu nejznámější - pořádně hustou s kostkami libového hovězího.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...