Belgická kerblíková polévka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Brambory oloupejte a pokrájejte na kousky, omyjte kerblík a salát.Ve velkém kastrolu uveďte do varu cca 2 litry vody, vložte brambory, salát a kerblík (trochu čerstvého kerblíku nechejte stranou na pozdější ozdobení). Osolte, opepřete.

Vařte až jsou brambory měkké a pak rozmixujete podle vlastní chuti na jemno, nebo jen rozmělněte na hrubo. Přidejte čerstvé máslo.

Těsně před podáváním přidejte do každé porce lžíci zakysané smetany a sekaný kerblík.

Poznámka k receptu

Nakonec můžete přidat trochu česneku nebo čerstvě mletého pepře z mlýnku. Z salátu můžete použít jen okrajové listy a pochutnat si na syrovém srdíčku.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...