Vepřová polévka s ovesnými knedlíčky

Seznam surovin

Na knedlíčky:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Žebra vložíme do hrnce, zalijeme je studenou vodou, přidáme bobkové listy, nové koření a celý pepř, osolíme, přivedeme k varu a zvolna vaříme asi hodinu a půl. Během vaření sbíráme pěnu, která se tvoří na hladině.

Vločky umeleme a smícháme s rozšlehaným vejcem a sýrem tak, aby vznikla hmota.

Vývar slijeme, koření odstraníme a z žeber obereme maso. Vrátíme ho zpět do vývaru, znovu ho přivedeme k varu a přidáme brokolici rozebranou na růžičky.

Z připravené vločkové hmoty lžičkou tvoříme malé knedlíčky, které zavaříme do vroucí polévky a vaříme ještě 3 minuty.

Hotovou polévku posypeme nasekanou čerstvou pažitkou.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...

Přečtěte si jinde