Pikantní polévka s kokosovým mlékem a kuřecím masem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Do hrnce dejte vařit kokosové mléko, metličkou do něj vmíchejte curry pastu (je opravdu hodně pikantní, tak s ní šetřete, doporučená lžička je tak akorát) a rybí omáčku, ta pokrm osolí. Jakmile se mléko začne vařit, přidejte kukuřici a opět přiveďte k varu. Kuřecí prso podélně rozkrojte na poloviny a ty nakrájejte na velmi tenké plátky. Maso postupně vkládejte do vroucího mléka a jednotlivé kousky oddělujte od sebe, aby se všechny stejnoměrně uvařily.

2. Nudle zalijte vroucí vodou, nechte čtyři minuty stát, sceďte a rozdělte do misek. Nudle zalijte polévkou s kousky masa, navrch přidejte jarní cibulku nakrájenou na kolečka a nasekanou chilli papričku.

Poznámka k receptu

Pokud narazíte u vietnamského zelináře na citronovou trávu nebo limetové listy, neváhejte, nadrobno pokrájené dodají polévce chuť i vůni. Chutnat vám ale bude i bez nich.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...