Passatelli - Parmezánové „knedlíčky“ ve vývaru

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Vejce vyklepněte do větší mísy, osolte je, opepřete a zlehka našlehejte metlou. V jiné míse promíchejte strouhanku, parmezán, muškátový oříšek a citronovou kůru. Pak suchou směs promíchejte s vejci a uhněťte kompaktní hmotu.

2. Těsto postupně protlačujte lisem na brambory do parmezánových „dredů“, které, pokrájené po asi 7 - 8 centimetrech, vařte 3 minuty v domácím vývaru.

Poznámka k receptu

Zaujme-li vás chuť knedlíčků, můžete je použít i jinak než „jen“ jako polévkovou zavářku. Uvařte je, sceďte a servírujte s masovým ragú nebo třeba se směsí krevet a slávek. V některých receptech se do směsi přidává i mouka, to když je těsto příliš lepkavé. Důležitý je ovšem poměr strouhanky a parmezánu 1:1.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...