Kuřecí kaldoun s domácími nudlemi

Seznam surovin

Na polévku:

Na domácí nudle:

Kromě toho:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Nejprve si připravíme nudle. Na vál nasypeme mouku, uděláme v ní důlek, rozklepneme do něj vejce a přidáme vodu. Vidličkou vše promícháme a vytvoříme hustší těsto, které rukama propracujeme. Ihned ho rozválíme na pomoučeném válu na plát tenký asi 2 milimetry, přeneseme ho pomocí válečku na čistou utěrku a necháme uschnout. Pak ho nakrájíme ostrým nožem na pruhy široké asi 4 cm, položíme je na sebe a nakrájíme na velmi tenké nudličky, které necháme na válu oschnout.

Do hrnce vložíme omyté kuřecí části i s drůbky, očištěnou mrkev, celer a petržel, přidáme neoloupanou cibuli a česnek, celý pepř, bobkový list a nové koření, vše zalijeme 1,5 l studené vody a dáme vařit. Jakmile polévka dosáhne bodu varu, ihned snížíme teplotu a pomalu vaříme a přitom naběračkou sbíráme pěnu z povrchu.

Když je kořenová zelenina měkká, vyjmeme ji z polévky, nakrájíme na kousky a vložíme do čistého hrnce. Polévku dále vaříme (celkem asi hodinu, ale klidně i dvě hodiny). Pak vývar scedíme na zeleninu, maso zbavíme kostí a kůže, maso rozebereme na větší kousky, drůbky nakrájíme a vše přidáme do polévky. Dochutíme ji solí a polévkovým kořením a přidáme nasekanou petrželku.

Nudle uvaříme zvlášť v osolené vodě, scedíme je a rozdělíme na talíře. Zalijeme je ohřátou polévkou a ihned podáváme.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...