Hovězí vývar

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Jednotlivé kousky oháňky omyjte, osušte, naskládejte do pekáče a potřete protlakem. Zeleninu očistěte, nakrájejte nahrubo a naskládejte kolem masa. Pekáč vložte do předehřáté trouby a pečte při 220 °C asi 15 minut.

2. Obsah pekáče přesypte do hrnce a zalijte 3 litry studené vody. Trochu vody vlijte i do pekáče, rozmíchejte výpek a přilijte ho do hrnce. Přidejte koření a libeček. Na mírném ohni nechte táhnout alespoň 5 hodin. Pravidelně sbírejte pěnu, ale vývar nemíchejte.

3. Hotový vývar opatrně přeceďte přes jemné síto nebo plátno. Rychle ho zchlaďte (viz recept na kuřecí vývar) a z povrchu seberte tuk.

Poznámka k receptu

Ani hovězí vývar téměř nepotřebuje vaši péči, na plotně bude pobublávat docela samostatně. Dopřejte mu čas: za 5 hodin už bude dobrý, za 10 nebo 12 hodin bude dokonalý.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...