HALÁSZLÉ

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Papriky nakrájejte na proužky, rajčata nahrubo a cibuli nadrobno. V hrnci rozpalte olej a cibuli orestujte. Přidejte papriky, zprudka je opečte, vsypte rajčata a krátce orestujte. Přidejte bobkový list, sladkou i pálivou papriku a nechte krátce rozvonět. Nakonec zalijte vývarem, osolte, opepřete a vařte 20 minut.

2. Z polévky odeberte asi 1 naběračku zeleniny a zbytek rozmixujte dohladka. Vraťte zeleninu, přidejte nakrájené fi lety a vařte, dokud se ryba neuvaří, podle výšky fi letu by mělo stačit 10–15 minut. Polévku dolaďte citronovou šťávou, vmíchejte nasekanou petrželku a podávejte.

Poznámka k receptu

Nejznámější maďarská polévka vznikla podobně jako francouzská bujabéza – rybáři ji v kotlíku vařili z toho, co ten den ulovili, ale neprodali. Najdete v ní různé druhy ryb – či jejich kombinaci – a papriku, a to jak čerstvou, tak ve formě koření.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...