Vegetariánský boršč

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Očištěnou červenou řepu nakrájejte na kostičky o síle 1 cm a poduste zvlášť na 2 lžičkách oleje. Mezitím očistěte ostatní zeleninu a brambory. Mrkev nakrájejte na 2 milimetrová kolečka. Celer a peržel na jemné hranolky o délce asi 2 cm, zelí na jemné nudličky.

Na zbylém oleji osmažte jemně nakrájenou cibuli, poprašte mletou paprikou a zalijte 1.5 l vody. Směs přiveďte k varu a postupně, po dvou minutách, vkládejte zeleninu v tomto pořadí: mrkev, petržel, celer, zelí, podušená červená řepa, brambory.

Vše povařte asi 10 minut s bobkovým listem a bazalkou. Dochuťte solí, popřípadě octem a nechte 15 minut rozležet.

Na talířích ozdobte polévku sekanou natí a lžičkou zakysané smetany.

Poznámka k receptu

Tato polévka se hodí jako lehké hlavní jídlo s celozrnným chlebem.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...