Thajská kuřecí laksa, jemně pikantní vývar s dýní a nudlemi

Seznam surovin

Kuře:

Laksa:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Na velkém kusu papíru na pečení promíchejte kuře se solí, s pepřem a kořením pěti vůní • Papír přeložte a kuře pak naklepejte a zploštěte na výšku 1,5 cm • Opečte na rozpálené grilovací pánvi z obou stran dozlatova, asi po 3 až 4 minutách obraťte • Do hrnce vlijte asi 800 ml horké vody a rozdrobte do ní bujonovou kostku

• Odkrojte stonek z dýně a nahrubo ji nakrájejte (loupat nemusíte a semínka si schovejte na jindy), pak dýni nastrouhejte a vsypte do horkého bujonu • Strouhací nástavec vyměňte za nožový a do robota dejte oloupaný česnek a zázvor, chilli papričku, kurkumu, očištěné jarní cibulky, arašídové máslo, sušené limetové listy, stonky koriandru (lístky dejte stranou), sezamový olej, sójovou a rybí omáčku • Prošlehejte na pastu, dejte do polévky a přidejte nudle

• Chřest očistěte a překrojte na polovinu • Přidejte do hrnce, vlijte kokosové mléko, a jakmile se začne polévka zase vařit, ochutnejte, upravte dochucení sójovou omáčkou a limetovou šťávou a pak vypněte plamen • Opečené kuře zakapejte medem, vymačkejte na ně šťávu z 1 limety, posypte sezamovými semínky a kuře v nich obalte • Ke kuřeti podávejte polévku laksa a kousky limety, vše posypte lístky koriandru a plátky čerstvé chilli papričky

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...