Špenátová polévka se šunkovými nočky

Seznam surovin

Na noky:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Nejdříve připravíme těsto na nočky. Rohlík nasekáme v robotu na drť a nasypeme do mísy. Pak v robotu nasekáme šunku s vejcem najemno a přelijeme do mísy k rohlíku. Přidáme změklé máslo, parmazán, osolíme, opepříme a promícháme. Směs podle potřeby zahustíme moukou a necháme 20 minut odležet.

V kastrolu rozehřejeme máslo, zasypeme ho moukou a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji studeným vývarem, rozšleháme a za stálého míchání přivedeme k varu. Přidáme plátky
česneku a necháme zvolna provařit alespoň 20 minut.

V kastrůlku přivedeme k varu asi litr vody a osolíme ji. Pomocí dvou lžic tvoříme z odleželé hmoty malé nočky, vkládáme je do vroucí vody a vaříme asi 5 minut. Vyjmeme je děrovanou naběračkou, necháme odkapat a zakryté je necháme na teplém místě.

Špenát důkladně propereme, podle potřeby odstraníme silné stonky, spaříme ho ve vroucí osolené vodě a vložíme do vařícího se základu polévky (máme-li špenát mražený, necháme ho jen lehce povolit). Přilijeme smetanu, provaříme a polévku rozmixujeme ponorným mixérem a podle chuti osolíme a opepříme. Rozdělíme ji do talířů, doplníme teplými nočky a ihned podáváme.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...