Špenátová polévka s knedlíčky

Seznam surovin

Na knedlíčky:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V kastrůlku na oleji zpěníme mouku, zalijeme ji studeným vývarem, rozšleháme a za stálého míchání přivedeme k varu. Tomuto základu omáčky, jehož podstatou je vývar, mouka a máslo, se říká velute.

Špenát opereme, necháme okapat, vytrháme zněj tvrdé stvoly a nahrubo překrájíme. V hluboké pánvi rozpustíme máslo, přidáme špenát, osolíme a mícháme dokud listy nezměknou. Odstavíme a necháme vychladnout.

Salám v sekacím strojku rozsekáme na jemnou pastu a dáme do misky. Do mlékem lehce zvlhčeného, na kostičky nakrájeného pečiva přidáme vejce, parmezán, krupičku, sůl, promícháme a necháme odpočinout. Do kastrolu si dáme vařit osolenou vodu. Špenát přidáme do provařeného základu velute, krátce rozmixujeme a přidáme polovinu smetany. Znovu zpracujeme tyčovým mixérem na jemný krém. 2 minuty převaříme.

Z rozmixované salámové hmoty vytvoříme dvěma lžícemi malé nočky a vaříme je v osolené vodě 5 minut. Vyjmeme je a vložíme do studené vody zchladnout. Většinu polévky rozdělíme do talířů, do zbylé přimícháme prohřátou zbylou smetanu, necháme přejít varem a dolijeme. Nakonec přidáme prohřáté nočky a podáváme.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...