Polévka s pelmeněmi

Seznam surovin

Pelmeně:

Polévka:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Pelmeně: Z lehce osolené mouky, vejce a vody zpracujte pevné těsto, podobné nudlovému. Maso propracujte s najemno nakrájenou cibulí a prolisovaným česnekem a dochuťte ho solí a pepřem.

2. Z vyváleného těsta vykrajujte kolečka, doprostřed každého dejte trochu masové náplně, kolečka přeložte a okraje pevně přitiskněte k sobě, případně ještě stlačte hroty vidličky.

3. Pelmeně zavařujte do vroucího vývaru, zahuštěného jíškou. Na závěr vmíchejte smetanu, prohřejte a ozdobte najemno nakrájenou petrželkou.

Poznámka k receptu

Klasická polévka se na carském dvoře podávala často jako francouzská krémová, zjemněná vynikající ruskou smetanou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...