Maďarská houbová polévka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Cibuli nakrájejte nadrobno, ze žampionů odstraňte nožičky (špatně se mixují) a nakrájejte je na plátky. V hrnci rozpalte máslo a orestujte na něm cibuli. Pak přidejte houby a opečte je. Pustí dost vody, restujte je, dokud se nevypaří, trvá to asi 10 minut. Pár kousků hub můžete odložit na ozdobu. Pak je zaprašte paprikou a moukou, zarestujte a zalijte vývarem. Osolte a vařte doměkka. Nakonec polévku rozmixujte, přidejte smetanu a nechte krátce prohřát. Dolaďte ji citronovou šťávou a pepřem, vmíchejte nasekanou petrželku a podávejte.

Poznámka k receptu

Perfektní polévka má v sobě výraznou chuť hub a jemné aroma guláše. Nejjednodušší je připravit ji ze žampionů, pokud ale máte v mrazáku nějaké úlovky z houbařské sezony, použijte je. Dodají jídlu pestrost.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...