KRÉTSKÁ RAJČATOVÁ POLÉVKA

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Troubu předehřejte na 220 °C, Cherry rajčata propíchejte vidličkou a položte je spolu se 3 stroužky česneku na plech. Rajčata i česnek posypte pár lístky bazalky a solí, zakápněte olejem a dejte do předehřáté trouby. Česnek pečte asi 15 minut, rajčata až 30 minut, měla by být lehce spálená, polévce to dodá specifi ckou kouřovou chuť.

2. Zbylé stroužky rozpulte, vyjměte klíček a spolu s bazalkovými stonky je nasekejte nadrobno. V hrnci rozpalte olej a česnek s bazalkou orestujte. Přidejte krájená rajčata, zalijte 1 litrem vody, osolte, opepřete a vařte asi 15 minut. Přidejte opečená rajčata a česnek, krátce povařte a stáhněte z plotny. Přimíchejte krétské suchary nebo natrhanou střídu chleba (můžete ji i nasucho opéct). Podávejte zakápnuté olivovým olejem a s čerstvou bazalkou.

Poznámka k receptu

Recept na sluncem vonící rajčatovou polévku našel Nikos ve staré krétské kuchařce. Zachránil tak výborné jídlo, protože tahle polévka se na Krétě už téměř nevaří.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...