Slepičí kaldoun

Seznam surovin

Na játrové nočky:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Slepičí drůbky bez jater (ta si necháme na knedlíčky) vložíme do hrnce s vodou, přidáme celý pepř a nové koření, osolíme a dáme vařit. Mezitím připravíme hmotu na nočky. Slepičí játra rozetřeme, přidáme mouku se strouhankou, vejce, rozetřený česnek a jemně nakrájenou oloupanou cibuli a promícháme. Směs osolíme, opepříme a ochutíme majoránkou.

Když jsou drůbky téměř měkké, přidáme do hrnce očištěnou a překrájenou kořenovou zeleninu a společně dovaříme doměkka. Pak vývar přecedíme, necháme ho prochladnout a drůbky nakrájíme na kousky.

V čistém hrnci rozpustíme máslo, zasypeme ho moukou a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji prochladlým vývarem a povaříme. Z hmoty na nočky malou lžičkou vykrajujeme nočky, které zaváříme do vroucí polévky a krátce povaříme. Na závěr do polévky přidáme nakrájené drůbky a před podáváním ji posypeme pažitkou.

Poznámka k receptu

Pokud to máte rádi, přidejte do polévky spolu s drůbky i uvařenou nakrájenou kořenovou zeleninu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...