Polévka z mušlí s vínem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Čerstvé mušle očistíme, propláchneme ledovou vodou a necháme odkapat. V hrnci rozehřejeme několik lžic olivového oleje, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou šalotku a nastrouhanou mrkev a pomalu je za stálého míchání orestujeme, dokud cibule nezesklovatí.

Přidáme mušle, hrnec zakryjeme poklicí a vše necháme minutu dusit. Do hrnce přilijeme bílé víno, přidáme nakrájené chilli papričky, rajčata i s nálevem, přilijeme tolik vody, aby byly mušle ponořené, a pomalu provaříme 5 minut.

Polévku dochutíme solí a pepřem a každou porci na talíři posypeme nasekanou petrželkou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...