Polévka s mušlemi

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Slávky přebereme a otevřené či poškozené odstraníme. Ostatní očistíme kartáčkem, omyjeme a necháme odkapat. Petrželku omyjeme, šalotky oloupeme a vše nakrájíme najemno.

Mušle nasypeme do kastrolu, zalijeme vínem, přidáme šalotku, větší část petrželky, na kousky nakrájené máslo a drcený pepř, přivedeme k varu a opatrně vaříme pod pokličkou asi 6 - 8 minut, dokud se všechny mušle neotevřou. Pak je vyjmeme a přesypeme do mísy.

Do vývaru v kastrolu přilijeme kuřecí vývar a smetanu rozmíchanou s moukou a při mírné teplotě
mícháme do zhoustnutí. Pak snížíme teplotu a polévku provaříme asi 15 minut.

Z uvařených mušlí vyjmeme vnitřky, vrátíme je do provařené polévky a podle chuti ji přisolíme. Rozdělíme ji na talíře a každou porci posypeme zbylou petrželkou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...