Polévka s krevetami

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Kokosové mléko svaříme s kuřecím vývarem, citronovou trávou, galangou, limetovým listem a šalotkou a necháme několik minut povařit.

Pak postupně přidáváme další ingredience: krevety (nebo kuř. maso, v tom případě to bude polévka s kuřecím masem), limetovou šťávu, rybí omáčku, olej z Tom yum pasty a 4 nahrubo pokrájené žampiony.

Nakonec přidáme 2 lžíce cukru krupice, 1 chilli papričku a koriandr.

Galanga je velmi příjemně aromatická rostlina, která pochází z jižní Afriky, kde se tradičně používá k léčení nechutenství a zažívacích problémů.

Poznámka k receptu

Thajci si obvykle nelámou hlavu s gramáží jednotlivých surovin, které přidávají od oka, proto je ani my neuvádíme přesně.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...