Ledová třešňová polévka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Třešně omyjeme, vypeckujeme, vložíme je i se šťávou, kterou pustily, do kastrolu, zalijeme je vodou a červeným vínem a uvaříme doměkka.

Pak třešně i s vodou a vínem rozmixujeme, vmícháme do nich škrobovou moučku rozmíchanou v trošce studené vody a ještě krátce povaříme, dokud směs nezhoustne (polévka by ale měla stále zůstat tekutá, i po vychlazení). Hotovou polévku přisladíme, lehce ji osolíme a dochutíme citronovou šťávou.

Na závěr do ní vmícháme smetanu, aby byla jemnější. Před podáváním necháme polévku několik hodin dobře vychladit.

Poznámka k receptu

Nemáte-li červené víno, nahraďte ho obyčejnou studenou vodou.

Polovinu třešní lze nahradit višněmi, polévka bude pikantnější.

K polévce můžete podávat piškoty, oplatky nebo doma připravené skořicové krutony. Nakrájejte několik plátků toastového chleba na trojúhelníčky, opečte je dozlatova v troubě vyhřáté na 180 °C a pak promíchejte s rozpuštěným máslem ochuceným skořicovým cukrem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...