Ledová jahodová polévka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Jahody omyjeme a rozmačkáme v kastrolu s oběma druhy cukru. Zalijeme je červeným vínem a přivedeme k varu. Pak přilijeme kukuřičný škrob rozmíchaný v 1 dl studené vody, polévku provaříme 30 vteřin a necháme vychladit.

Limetku dobře omyjeme, nastrouháme z ní kůru a promícháme ji se zakysanou smetanou. Šťávu z limetky vymačkáme a vmícháme do vychladlé polévky.

Studenou polévku rozdělíme do talířů a každou porci ozdobíme noky vykrojenými z ochucené smetany pomocí dvou lžic. Nakonec polévku ozdobíme lístky máty nebo meduňky.

Poznámka k receptu

Ozdobte polévku ještě tenkými nudličkami limetkové kůry a podávejte ji na nádobě s ledovou tříští, aby zůstala hezky studená.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...