
1 hrnek = 250 ml
Pláty na lasagne rozlámeme na kousky, vhodíme je do většího množství vroucí osolené vody a uvaříme podle návodu na obalu „al dente“ (tvrdší na skus). Scedíme je a promícháme se lžící olivového oleje.
Mezitím v pánvi rozehřejeme druhou lžíci olivového oleje a zesklovatíme na něm oloupanou a najemno nasekanou cibuli. Přidáme klobásu nakrájenou na kolečka, nasekaný česnek a oregano a za stálého míchání opékáme asi 3 minuty. Přidáme rajský protlak a dále opékáme za stálého míchání ještě 2 minuty.
Pak přilijeme kuřecí vývar, rajčata z plechovky a 1 hrnek vody, polévku přivedeme k varu a povaříme asi 10 minut do zhoustnutí.
Do polévky vmícháme uvařené lasagne, bazalku, parmazán a smetanu a zvolna povaříme ještě 2 minuty. Rozdělíme ji do misek a každou porci ozdobíme kopečkem ricotty a nakrájenou bazalkou.
1 hrnek = 250 ml
Načítám komentáře...