Zelňačka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Na sádle zpěňte najemno nakrájenou cibuli. Zasypte ji moukou, připravte jíšku, vsypte papriku a zelí i s nálevem, dolijte asi litrem vody a čtvrt hodiny povařte.

2. Přidejte na kostičky pokrájené brambory, zvlášť uvařené ve slané vodě s kmínem. Osolte, opepřete, přisypte houby a švestky a ještě krátce povařte.

3. Do polévky můžete přidat na kolečka pokrájenou a na troše sádla orestovanou klobásu nebo do ní zavařte masové kuličky.

Poznámka k receptu

Sytá a voňavá polévka se připravuje v mnoha krajích republiky. Vypůjčili jsme si východoslovenskou variantu, která u sousedů navíc patří k vánoční klasice!

Na masové kuličky smíchejte 300 g mletého masa, 1 najemno pokrájenou cibuli, 1 vejce, sůl, pepř, strouhanku a sladkou papriku. Z této hmoty pak tvořte menší kuličky a zavařujte je do polévky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...