Špenátový krém s pečenou štikou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V hrnci rozehřejeme trochu oleje s máslem, přidáme oloupanou a nadrobno nakrájenou šalotku s česnekem a krátce je orestujeme. Přidáme 6 hrstí opraných a odkapaných listů mladého špenátu, krátce je orestujeme, zalijeme vývarem a smetanou a povaříme asi 3 minuty.

Polévku přelijeme do mixéru, osolíme ji, opepříme, přidáme trochu mletého zázvoru, limetkovou kůru a sójovou omáčku a vše rozmixujeme na hladký krém. Porce štiky osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a pomalu je opečeme z obou stran v pánvi na oleji. Zbylou hrst špenátových listů krátce orestujeme na oleji (jen tak, aby zavadly), osolíme je a opepříme.

Polévku rozdělíme do hlubokých talířů, do každého vložíme porci opečené štiky a ozdobíme orestovanými špenátovými listy a nakonec každou porci pokapeme trochou olivového oleje.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...