Skandinávská krémová polévka

Seznam surovin

Na noky:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Fenykl nakrájíme najemno a uvaříme ve dvou třetinách osoleného vývaru doměkka. Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji zbylým studeným vývarem, rozšleháme dohladka, vmícháme do vroucí polévky a převaříme.

Rozmrzlého lososa nakrájíme, rozmixujeme ho se smetanou a sýrem a vmícháme do polévky. Vše rozmixujeme dohladka, přidáme nakrájený kopr a podle chuti přisolíme.

Připravíme nočky. Rozmrzlé maso nakrájíme. Veku nakrájíme na plátky a zalijeme 12% smetanou. Maso mixujeme, dokud se nezačne spojovat. Osolíme, přidáme pepř, kůru a mixujeme do zhoustnutí. Přidáváme víno a 30% smetanu s vekou a mixujeme, dokud hmota není hladká. Z hotové hmoty tvarujeme pomocí dvou lžiček nočky, které opatrně vpouštíme do vroucí osolené vody a vaříme asi 5 minut. Vyjmeme je a vložíme do lososové polévky.

Poznámka k receptu

Když nemáte rybí vývar, můžete použít i obyčejnou vodu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...