Rizotová polévka

Seznam surovin

Na polévku:

Na posypání:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V hrnci rozehřejeme olivový olej, přidáme oloupanou a najemno nakrájenou cibuli a za stálého míchání ji necháme zesklovatět. Přidáme česnek a restujeme půl minuty. Přisypeme rýži a restujeme další minutu za stálého míchání, aby se rýže obalila olejem.

Do hrnce přilijeme bílé víno a vaříme, dokud se zcela neodpaří. Přidáme kuřecí vývar, osolíme, přivedeme k varu, stáhneme teplotu a vaříme asi 20 minut, dokud není rýže měkká. Pak vmícháme hrášek a povaříme ještě 5 minut.

Z polévky odebereme 2 lžíce rýže s hráškem, do polévky vmícháme zelenou petrželku, rozmixujeme ji tyčovým mixérem a dochutíme podle potřeby solí a pepřem. Rozdělíme ji na talíře a každou porci posypeme trochou rýže s hráškem a nastrouhaným parmazánem.

Poznámka k receptu

1 hrnek = 250 ml

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...