Řeřichová polévka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a nasypeme do hrnce. Zalijeme je horkým vývarem, osolíme, přidáme máslo a vaříme, dokud nejsou brambory měkké.

Těsně před koncem vaření přidáme řeřichu (4 lžičky si necháme na ozdobení) a smetanu a polévku už jen necháme přejít varem.

Nakonec polévku rozmixujeme (nejlépe ponorným mixérem), rozdělíme do talířů a každou porci ozdobíme oloupanými vařenými vejci nakrájenými na malé kostičky a zbylou řeřichou.

Poznámka k receptu

Ozdobte polévku velikonočními zajíčky z listového těsta. Vykrojte z plátu těsta čtyři zajíčky, potřete je rozšlehaným vejcem, vmáčkněte do nich kuličky pepře jako oči a pečte asi 10 minut při 175 °C.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...

Podobné recepty