Polévka z rajčat a červené čočky

Seznam surovin

Hráškový noček:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Červenou čočku propláchněte a uvařte v osolené vodě doměkka. Rajčata nakrájejte na kousky, vsypte do rendlíku, podlijte vodou a duste, dokud nezměknou. Pak je propasírujte, aby se zbavila slupek, smíchejte s okapanou čočkou a rozmixujte dohladka. Dochuťte solí, cukrem, případně přiostřete chilli. V pánvi rozpalte olej a nechte na něm rozvonět římský kmín a asafoetidu. Vmíchejte do polévky, opět krátce promixujte a podávejte.

2. Než se uvaří polévka, připravte hráškové nočky. Hrášek nechte rozmrazit a rozmačkejte ho na hladkou kaši. Papričku a zázvor nasekejte nadrobno. V pánvi rozpalte olej a nechte na něm rozvonět hořčičná semínka, chilli a zázvor, pak přidejte hrášek a restujte, dokud se všechna tekutina nevypaří. mouku smíchejte se solí, přidejte trochu vody, aby vzniklo tvárné těsto. Udělejte z něj placky a naplňte hráškovou směsí, obalte je ve strouhance a osmažte na vyšší vrstvě oleje. Podávejte s polévkou. římský kmín a asafoetida povýší jednoduchou polévku na neobyčejný chod. I když je skvělá sama o sobě, pusťte se i do přípravy hráškového nočku. Vtipný detail perfektně ladí.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...