Polévka Caesar

Seznam surovin

Na polévku:

Na krutony:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V kastrolu rozehřejeme olivový olej, přidáme oloupanou a najemno nakrájenou cibuli, nasekaný česnek a lžičku soli a za občasného míchání opékáme asi 5 minut. Přilijeme kuřecí vývar a 3 hrnky vody, přidáme oloupanou bramboru nakrájenou na kostičky a parmazánovou kůrku a nakonec osolená a opepřená kuřecí prsa. Polévku přivedeme k varu, zmírníme plamen a vaříme asi 15 minut (maso musí být uvařené i uvnitř).

Mezitím připravíme krutony. V misce smícháme majonézu, parmazán, citronovou šťávu, ančovičky, chilli omáčku, nasekaný česnek a špetku pepře, přidáme lžíci vody a vše rozmixujeme na hladký krém. Bagetu podélně rozkrojíme na poloviny a ty nakrájíme na plátky silné asi 1,5 cm. Rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení a potřeme je na vrchu připraveným krémem (2 lžíce krému si necháme stranou). Bagetu posypeme petrželkou, nastrouhanou citronovou kůrou a trochou strouhaného parmazánu, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 10 minut dozlatova.

Uvařená kuřecí prsa vyjmeme z polévky a necháme je vychladnout. Do polévky přidáme srdíčka salátu a smetanu a povaříme ještě 8 – 10 minut, dokud salát nezměkne. Vyjmeme parmazánovou kůrku, polévku rozmixujeme tyčovým mixérem na hladký krém a dochutíme ji solí a pepřem.

Kuřecí prsa natrháme na kousky, vrátíme je do polévky a krátce prohřejeme. Polévku rozdělíme do misek, pokapeme zbylou majonézovou směsí, přidáme krutony a každou porci podle chuti posypeme hrubě mletým pepřem.

Poznámka k receptu

1 hrnek = 250 ml

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...