Petrželový krém s pestem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Petržel nakrájejte na kousky, bramboru na drobné kostičky, cibuli a česnek nadrobno. V hrnci se silným dnem rozpalte olej a petržel restujte, dokud nezačne zlátnout.

2. Přidejte bramboru, cibuli a česnek, ještě chvilku opékejte, osolte, opepřete a zalijte vývarem. Vařte, dokud zelenina nezměkne, asi 15 minut. Pak polévku rozmixujte dohladka, rozdělte do talířů, ozdobte pestem a podávejte.

Poznámka k receptu

I když je petržel v polévkách nepostradatelná, málokdo ji ocení. Nechte ji zazářit v hlavní roli a chuť podpořte pestem - buď použijte kupované bazalkové, nebo experimentujte a vymyslete vlastní mix.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...