Mrkvový krém s ančovičkami

Seznam surovin

Na ozdobu:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Mrkev a fenykl očistíme, cibuli a česnek oloupeme a vše nakrájíme nadrobno. V hrnci rozehřejeme trochu oleje s máslem, přidáme připravenou zeleninu a krátce vše orestujeme.

Přidáme nasekaná filátka ančoviček, přilijeme koňak, opatrně ho zapálíme a chvíli flambujeme. Když oheň dohoří, všechny suroviny v hrnci zalijeme kuřecím nebo telecím vývarem, přidáme oloupané, nadrobno nakrájené brambory a pomalu vaříme doměkka.

Fenykl na ozdobení nakrájíme na plátky a orestujeme je na troše oleje. Polévku přelijeme do mixéru, osolíme ji, opepříme, přidáme šalvěj a smetanu a vše rozmixujeme na hladký krém (můžeme použít i tyčový mixér a polévku rozmixovat přímo v hrnci).

Polévku rozdělíme na talíře a každou porci ozdobíme orestovanými plátky fenyklu, nasekanými ančovičkami, zelenými lístky fenyklu a zakysanou smetanou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...