Londýnská hrachovka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Vývar uveďte do varu, přisypte hrách a zvolna povařte asi 30 minut.

2. V jiném hrnci rozehřejte dvě třetiny másla a přidejte do něj 100g nakrájené slaniny a zeleninu. Na středním plameni vše osmažte asi 15 minut dozlatova.

3. Zeleninu se slaninou přesuňte do hrnce s hrachem, mírně osolte a opepřete, hrnec přikryjte a mírným varem povařte ještě přibližně 40 minut.

4. V pánvičce nasucho opečte zbylou pokrájenou slaninu dokřupava. Polévku rozmixujte, je-li potřeba, zřeďte trochou vody nebo vývaru a nakonec do ní vmíchejte zbylé máslo. Podávejte ji se slaninou a s opraženými krutony chleba.

Poznámka k receptu

Pojmenovaná je prý podle toho, že je tak hustá, jako bývaly pověstné londýnské mlhy (a těm se prý zas říkávalo „hrachovky“, protože byly tak husté jako populární polévka…). Tak to alespoň tvrdí známá britská kuchařka a autorka Delia Smith, z jejíž sbírky tento recept pochází.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...