Kroupová polévka I

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Opláchnuté vepřové maso zalijte dostatečným množstvím horké vody, přidejte jednu cibuli, bobkový list, nové koření, pepř, česnek, sůl a vařte doměkka (pokud je maso tučné, nechejte vývar zchladnout a tuk seshora seberte).

Na sádle opečte kořenovou zeleninu, pórek, cibuli a brambory nakrájené na menší kousky. Zalijte masovým vývarem, přidejte propláchnuté a okapané kroupy a povařte, dokud zelenina i kroupy nezměknou.

Pak přidejte maso nakrájené na kousky, podle chuti utřený česnek, majoránku, sůl a mletý pepř. Krátce prohřejte, nakonec přidejte nakrájenou zelenou petrželku a podávejte

Poznámka k receptu

Pokud připravujete polévku přímo na zabijačce, použijte vývar, v němž se vařily hlava, kosti, ovar, srdce a plíce.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...