Krémová polévka z pečeného česneku

Seznam surovin

Na polévku:

Petrželový olej:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Hlavičky česneku podélně rozřízněte, osolte, opepřete, lehce pokapejte olivovým olejem a vložte do pekáče. Pečte při 180 °C 15 - 20 minut. Průběžně česnek kontrolujte, aby se nepřipálil, můžete ho pro jistotu trochu podlít vodou.

2. Cibuli nakrájejte nadrobno a orestujte ji na lžíci olivového oleje. Přilijte bílé víno a krátce povařte.

3. Přidejte na kostky pokrájené brambory, zalijte je vývarem a vařte, dokud nezměknou.

4. Mezitím vyloupejte upečený česnek, část ho přidejte ke změklým bramborám a vše rozmixujte ponorným mixérem. Polévku ochutnejte, pokud chcete intenzivnější česnekové aroma, přidejte ještě pár pečených stroužků a opět rozmixujte. Přilijte smetanu, dochuťte solí, pepřem a krátce provařte.

5. Jednotlivé porce ozdobte několika kapkami petrželového oleje: listy i stonky petržele rozmixujte, přidejte olivový olej, sůl, pepř a promíchejte na kašovitou hmotu. Petržel s olivovým olejem chuť polévky dokonale podtrhne.

Poznámka k receptu

Hustá, řízná, silná, aromatická a voňavá polévka vás nastartuje i ukonejší.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...