Krémová mrkvová polévka s pomerančem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Na rozehřátém másle zlehka osmažte za občasného promíchání cibuli, až změkne, ale ještě nezačne hnědnout. Přidejte mrkev a smažte za častého promíchávání asi 10 minut, až mrkev začne pouštět karoten.

2. Přilijte vývar a uveďte do varu. Zakryté povařte 30 - 40 minut na mírném plameni za občasného promíchání, až mrkev změkne.

3. Polévku rozmixujte dohladka, přidejte pomerančovou kůru a šťávu, dochuťte solí a pepřem. Vmíchejte smetanu a pak polévku zvolna prohřejte.

4. Ozdobte nakrájenou pažitkou nebo klíčky, případně jemně nastrouhanou kůrou z dobře omytého pomeranče.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...