Krémová dýnová polévka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Ve velkém kastrolu rozehřejte na středním plameni olej. Přisypte do něj cibuli a smažte ji asi 2 až 3 minuty, až trochu zvláční.

2. Přidejte česnek, zeleninu a muškátový oříšek. Dobře promíchejte.

3. Základ zalijte asi 500 ml vývaru a uveďte do varu. Pak plamen snižte a povařte asi 25 minut, až zelenina změkne. Nechte trochu vychladnout.

4. Polévku rozmixujte tyčovým mixérem nebo po částech v robotu. Můžete si zvolit, zda ji chcete hladší, nebo s kousky. Je-li příliš hustá, zřeďte ji zbylým vývarem. Krém vraťte na mírný
oheň. Vmíchejte do něj smetanu, osolte a opepřete.

5. Polévku rozlijte do misek, posypte ji opraženými semínky a petrželkou a zakápněte trochou oleje.

Poznámka k receptu

V posledních letech se i u nás staly dýňové polévky hitem. Jsou jemné, syté a sezonní.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...